In 2017 kondigde Tesla de komst van de sportieve Roadster aan, nu in 2025 is hij er echter nog steeds niet. Aan het einde van de tunnel is er nu dan toch licht. In 2025 zullen de eerste exemplaren dan toch echt geleverd gaan worden. Elon Musk hyped de mensen wat extra op met een aantal zeer unieke specificaties die we tot nu toe nog bij geen enkel ander merk hebben gezien.

De supercar van Tesla: Tesla Roadster

In 2017 communiceerde Musk met een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 1.9 seconden. Volgens Elon Musk is dit nu mogelijk in minder dan 1 seconde! Voor veel mensen is dit een ongekende en super speciale specificatie, echter Musk denkt hier heel anders over.

‘’De acceleratie van de Roadster is niet zo spannend, het is het minst interessantst aan de nieuwe Tesla’’.

We zijn dus ontzettend benieuwd naar de onthulling van de nieuwe Roadster en zijn specificaties.

Tesla Roadster

Tesla x SpaceX

Het is een vraag die de autowereld al een tijdje bezighoudt: Hoe gaat Tesla erin slagen om een 0-100 tijd van minder dan één seconde te realiseren? Al in 2021 deed de CEO een gedurfde uitspraak dat de Tesla Roadster optioneel zou worden uitgerust met raketmotoren. Dit buitengewone idee lijkt nog steeds in de pijplijn te zitten bij Elon Musk. Volgens Musk zelf is de nieuwe Roadster het resultaat van een unieke samenwerking tussen Tesla en SpaceX, het bedrijf dat bekend staat om zijn baanbrekende ruimtevaarttechnologieën.

Met SpaceX, een bedrijf dat zelfs raketten door de stratosfeer stuurt, aan boord, belooft de introductie van de nieuwe Roadster een buitengewoon spectaculaire gebeurtenis te worden. Musk voorspelt zelfs dat de lancering van de Roadster “de meest indrukwekkende productdemonstratie ooit” zou kunnen worden. Het is dan ook niet verrassend als straks de Roadster-raketten je om de oren vliegen.

De connectie tussen de Roadster en SpaceX is overigens niet geheel nieuw; Tesla schoot eerder al een eerste generatie Roadster de ruimte in. Maar met de hernieuwde samenwerking en de belofte van raketmotoren lijkt de nieuwe Roadster een ware gamechanger te worden in de autowereld.

 

Tesla aanbod tot heden

Sinds 2012 heeft Tesla een revolutie teweeggebracht op de automarkt met vier baanbrekende modellen.

Het begon allemaal met de Model S, de eerste sedan van Tesla die al sinds 2012 in productie is. Met verschillende varianten, waaronder de Plaid met een duizelingwekkende acceleratie van 0 naar 100 km/u in enkele seconden, heeft de Model S de norm gezet voor elektrische prestaties.

In 2015 introduceerde Tesla de Model X, een SUV-versie van de Model S. Met functies zoals Autopilot 2.0 en Full Self-Driving, bood de Model X een combinatie van luxe en geavanceerde technologie.

Vervolgens bracht Tesla in 2017 de Model 3 op de markt, een betaalbare sedan in het middensegment. Vooral de Standard Range Plus versie van de Model 3 is populair in Nederland vanwege zijn toegankelijkheid en prestaties.

Tot slot, in 2020, lanceerde Tesla de Model Y, een SUV-versie van de Model 3. Met ruimte en functionaliteit als kenmerken, bood de Model Y een aantrekkelijke optie voor gezinnen en avonturiers.

page 1 of 3
Fleximo, uw partner in mobileit

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken