Bijna 6 maanden geleden trok Lotus het doek van de Emeya, de elektrische hyper sedan. Na de prachtige Lotus Eletre gaat Lotus er nu nog een schepje bovenop doen. Eerder werden de details omtrent het interieur en exterieur al bekend, nu is ook het prijskaartje bekend.

Vanafprijs Emeya: € 109.685,-

Voor de nieuwe Lotus Emeya betaal je minimaal € 109.685,-. Hij wordt hiermee meer dan € 10.000,- duurder dan de Eletre. Hiervoor krijg je ‘’basisversie’’ met 612 pk en een accupakket van 102 kWh. Met deze variant wordt verwacht dat je ongeveer 600 kilometer  ver komt. Hij dat in de praktijk is moeten we nog even afwachten

Lotus Emeya S

Een stapje hoger op de ladder vinden we de Emeya S. Voor deze uitvoering betaal je € 130.585,-. Het verschil zit hem niet in het accupakket of vermogen, want dat zal het zelfde zijn dan bij de basisversie. Het verschil zal hem naar alle waarschijnlijkheid gaan zitten in de actieve aerodynamica en de luxe aan boord.

Lotus Emeya R

Boven aan de ladder vinden net zoals bij de Eletre de R-variant. De Emeya R heeft een vermogen van maar liefst 918 pk. Daarmee is de R variant ruim 300 pk sterker dan de 2-versies onder zich. Op de site van Lotus staat vermeld dat de Emeya R van 0-100 km/u in 2,8 seconden sprint en een topsnelheid heeft van 256 km/u. De Emeya R zal een kleinere actieradius hebben, naar verwachting 490 kilometer.

Ook meld Lotus indrukwekkende laadspecificaties. Een maximaal laadvermogen van 350 kW waarmee je kan snelladen van 10 tot 80 procent in slechts 18 minuten.

Leveringen verwacht in 2024

Naar verwachting arriveren de eerste modellen eind 2024 in Nederland. Bestellen kan nu al alleen werkt de configurator op website van Lotus nog niet naar behoren.

Wij verwachten binnen enkele dagen de leaseprijzen van de nieuwe Emeya ook te kunnen vermelden op onze website.

Lotus Eletre verkrijgbaar bij Fleximo!

Uiteraard is de Lotus Eletre nog steeds te leasen bij Fleximo tegen een scherp tarief en de beste voorwaarden.

Benieuwd naar onze ervaring met de Eletre? Bekijk dan onze review!

Fleximo, uw partner in mobileit

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken