Smart kenmerkende zich voorheen met compacte stadsauto’s, maar sinds de joint venture van Mercedes-Benz en Geely is het een andere weg ingeslagen. De weg van de populaire SUV’s.

Eerder maakte we al kennis met de Smart #1 en #3, die twee SUV’s krijgen er binnekort een versterking bij, de Smart #5! Met de Smart Concept #5 krijgen we al een vooruitblik op het productiemodel dat sneller dan verwacht gaat komen.

Smart #5: Premium middelgrote SUV

Smart beschrijft de #5 als een middelgrote Premium SUV. Hij is duidelijk groter dan de Smart #1 en Smart #3 en heeft een wat hoekigere vorm. Door de vierwielen zover mogelijk in de hoeken te verwerken wordt die wielbasis een stuk groter wat resulteert in meer binnenruimte. Ook de sterk aflopende daklijn zorgt voor extra hoofdruimte voor de passagiers. Wat opvalt aan het exterieur is dat alles vrij recht is vormgegeven, zo ook de voor en achterlichten. Dit resulteert in een stoere robuuste uitstraling.

Dat het om een concept car gaat is goed te zien. Aspecten zoals de grote lichtbalk op het dak en de deuren hoef je niet te verwachten op het productiemodel.

smart-5_concept-2024

100 kWh accupakket

In de bodem van de Smart #5 komt naar alle waarschijnlijkheid een 100 kWh accupakket te liggen die goed is voor een WLTP-rijbereik van 550 kilometer. De auto werkt op 800-v technologie wat resulteert is een laadtijd van 15 minuten om het batterijpeil op te laden van 10 tot 80 procent.

Smart #5 concept

Iconische materialen

Het interieur van het Concept #5 van smart overtreft alle verwachtingen, zoals we gewend zijn van dit merk. Het iconische gebruik van horizontaal uitgelijnde elementen en slim geplaatste interfaces zorgt voor een georganiseerde en overzichtelijke omgeving.

In het hart van de technologisch geavanceerde cabine bevindt zich een breed console met een geheel nieuw ontwerp van het mens-machine-interface. Dit wordt versterkt door twee ingebedde schermen met OLED-technologie, aangedreven door de high-performance AMD V2000-chip. Deze schermen bieden optimale toegang tot de talrijke functies van het voertuig, waardoor de bestuurder en passagiers volledig verbonden blijven met hun omgeving.

Interieur Smart concept #5
smart-5_concept-achterbank

Het Concept #5 biedt ook een vooruitzicht op de integratie van de nieuwste generatie Kunstmatige Intelligentie (AI). Met geavanceerde AI-instrumenten van Cerence kunnen bestuurders en passagiers genieten van vermakelijke gesprekken met de virtuele in-auto-assistent. Deze AI-gestuurde interactie biedt nauwkeurige en relevante antwoorden op vrijwel elke vraag, waardoor een naadloze en intuïtieve bediening van het voertuig mogelijk is, zelfs met alleen de stem.

Smart #5 concept car

Autosalon Peking

Op 25 april aanstaande wordt de Smart #5 voorgesteld op de autosalon in Peking. We vermoeden dat er dan nog meerdere details vrijgegeven zullen worden.

In de tweede helft van dit jaar zal Smart de definitieve versie van de #5 presenteren.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken