De wettelijke term voor wegenbelasting is motorrijtuigenbelasting (MRB). Deze belasting wordt verschuldigd wanneer u eigenaar bent van een auto of ander voertuig. Heb je een elektrische auto in bezit? Dan betaal heb je de laatste jaren geen wegenbelasting betaald. Echter gaat dit de komende jaren veranderen en helaas niet in het voordeel van de berijders.

Laten we eens kijken naar de wegenbelasting voor elektrische auto’s in de jaren 2024, 2025 en 2026.

  • Tot 31 december 2024 betaal je geen wegenbelasting voor elektrische auto’s
  • In 2025 krijg je nog 75% korting op de wegenbelasting
  • In 2026 vervalt ook die korting

Wegenbelasting voor elektrische auto’s in 2024

Eigenaren van een volledig elektrische auto betalen geen wegenbelasting. Dit belastingvoordeel geldt tot en met 2024. Door deze regeling wil de overheid elektrisch rijden stimuleren, elektrische auto’s dragen natuurlijk bij aan een beter klimaat en milieu.

Wegenbelasting elektrische auto’s in 2025

Ook in 2025 krijg je nog korting op de wegenbelasting van een elektrische auto. Echter is dit wel een stuk minder dan in 2024. In 2025 krijgen berijders van een elektrische auto nog 75% korting op de wegenbelasting.

Wegenbelasting EV 2025

Wegenbelasting elektrische auto 2026: Geen voordeel meer

In 2026 krijgen berijders van een elektrische auto geen korting meer op de wegenbelasting, het vervalt namelijk volledig!

De vraag is al de overheid dan de klimaatdoelen nog zal behalen. Elektrische auto’s zijn door het accupakket namelijk en stuk zwaarder dan fossiele brandstofmodellen, de wegenbelasting wordt bepaald op het gewicht van het voertuig. De stap terug naar een brandstof auto wordt hiermee een stuk aantrekkelijker.

Wegenbelasting EV 2026

Elektrische auto rijden wordt duurder

Van 2025 en 2026 zal elektrisch rijden dus een stuk duurder worden door het verminderen of wegenvallen van de korting op wegenbelasting voor elektrische auto’s. Fiscale steun voor EV-rijders zal nodig blijven om het te stimuleren, in aanschaf zijn elektrische modellen namelijk een stuk duurder.

Lease in 2024 bij Fleximo en bespaar!

Bij Fleximo kunnen we elk gewenst elektrische model en uitvoering leveren. Profiteer van scherpe leaseprijzen in combinatie met de beste voorwaarden.

Snel rijden? Ook dat is uiteraard mogelijk, enkele elektrische modellen zijn en al binnen slechts 4/5 weken te rijden!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken