Cupra opent het volgende hoofdstuk in haar elektrische avountuur met de nieuwe Cupra Tavascan! De Tavascan van Cupra is een elektrische Coupé SUV, een primieur van de nieuwe Cupra ontwerptaal. Stap in het tijdperk van de Cupra Tavascan, de eerste performance SUV!

Cupra Tavascan specificaties

  • Performance SUV
  • 77 kWh
  • 517 kilometer actieradius*
  • 340 pk vermogen
  • Vierwielaandrijving
  • MEB-platform
  • Nieuwe ontwerptaal
  • Uitrusting 21 inch lichtmetalen

Cupra Tavascan - Performance SUV

De toekomst van Cupra desgin

Als we naar het design van de Tavascan kijken zien we een spitsvormige neus met scherp gelijnde koplampen. Deze elementen geven de nieuwe Cupra een aerodynamische look. De vloeiende lijnen aan de zijkant wekken het gevoel van performance op.

De Tavascan is van een afstand al te herkennen. De nieuwe ontwerptaal van het merk uit zich met kenmerkende koplampen met een drietal driehoekige LED-lampen. Tussen beide koplampen zie we een verlicht logo. Het logo benadrukt het Cupra karakter: een Cupra met kracht en emotie!

Elektrische Cupra Tavascan: focus op performance!

Wil je een elektrische Coupé SUV waarmee je verzekerd bent van performance? Dan is de Cupra Tavascan een zeer interessante auto. Het beschikt over twee motoren in elke as die een gecombineerd vermogen van 225 kW leveren aan alle vier de wielen. Het gecombineerd vermogen in combinatie met het accupakket van 77 kWh resulteert in een actieradius van 517 kilometer WLTP. Met de twee elektromotoren ben je verzekerd van kracht en performance!

Exterier - Cupra Tavascan

Een interieur vol exclusiviteit

In het interieur vinden we een combinatie van een bijzonder design en geavanceerde techniek terug. In het interieur zijn exclusieve materianlen en sculpturale vormen gebruikt. De foucs van het interieur ligt op het zwevende infotainmentsysteem en benadrukt nogmaals dat het een bijzonder design is met exclusieve techniek.

Cupra Tavascan - infotainmentsysteem

De 100% elektrische SUV komt met een 15” infotainmentsysteem, de grootste tot nu toe van alle CUPRA modellen. Het nieuwe geluidssysteem met 12 speakers van Sennheiser zorgt voor een subliem geluid. De CUPRA Tavascan wisselt desgewenst automatisch van rijbaan, wat ritten op de snelweg een nieuw niveau van comfort geeft. Uitgebreide parkeerfunctionaliteiten zoals Remote Park Assist: in- en uitparkeren. Kuipstoelen zijn standaard en achterin kunt u maar liefst 540 liter aan bagage kwijt.

Cupra Tavascan - interieur

Verkrijgbaar in twee aandrijflijnen: Endurance & VZ

Cupra heeft er echter alles aan gedaan om de Tavascan extra sportief te maken, met bijvoorbeeld andere veerpoten en een multilink achteras. Er komt keuze uit twee aandrijflijnen.

De basisuitvoering is de Endurance, met een elektromotor van 286 pk op de achteras. Krachtiger is de Tavascan VZ, met een tweede elektromotor op de vooras die ingeschakeld wordt als dat nodig is. Het totale vermogen is daarbij maximaal 340 pk! Daarmee overtreft Cupra de Volkswagen ID.5 GTX , die 299 pk biedt. Beide Tavascan uitvoeringen krijgen een 77 kWh accupakket.

Cupra Tavascan 2024

In 2024 versterkt deze volledig elektrische SUV de line-up van CUPRA. “De komst van de CUPRA Tavasan is een droom die uitkomt,” verklaarde Griffiths. “De Tavascan wordt in Barcelona ontwikkeld op het modulaire MEB-plaform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Groep.

Verlicht logo - Tavascan

Cupra Tavascan prijs

Cupra heeft absoluut zijn best erop gedaan en het geheel een eigen gezicht gegeven. En gezien de vraag in de markt naar sportieve elektrische crossovers, lijkt het ons dat Cupra uitstekend antwoordt met de Tavascan.

De CUPRA Tavascan zal eind van het jaar te bestellen zijn. Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van de prijzen? Houd dan onze social in de gaten, zodra er meer bekend wordt over de prijzen zullen wij het communiceren.

Cupra Tavascan Release Date

CUPRA’s visie op sportivitieit Tijdens de 2019-editie van de IAA autoshow in Frankfurt onthulde CUPRA de Tavascan Electric Concept, CUPRA’s visie op sportiviteit en ‘driving pleasure’. Amper twee jaar later is het besluit genomen dat de Tavascan CUPRA’s tweede 100% elektrische auto gaat worden na de Born, die in de loop van dit jaar leverbaar wordt. De Tavascan Concept weerspiegelt CUPRA’s unieke visie op high-performance auto’s. Onder het sportieve design

Cupra Tavascan concept 2023

Het is niet een extreem grote verrassing, want we kenden de Tavascan concept natuurlijk al sinds de Salon van Genève in 2019. Desondanks heeft het nieuwe model veel indruk op ons achter weten te laten!

Cupra Tavascan highlights

Bekijk hier de hoogte punten van de (optionele) uitrusting.

21 inch lichtmetalen velgen
Instelbaar sportonderstel
CUPRA CONNECT
Kuipstoelen met ‘Dark Night’ microvezel bekleding
15 inch infotainmentsysteem
Verlichte CUPRA logo’s vóór en achter
Matrix LED koplampen
SENNHEISER® geluidssysteem met 12 speakers
Travel Assist
Trained & Remote Park Assist

Nieuwe Cupra Tavascan concept - officieel

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken