De Ford Explorer is het eerste model van een serie innovatieve nieuwe elektrische Fords en markeert het begin van een complete vernieuwing van het merk Ford. De nieuwe volledig elektrische Ford Explorer is klaar voor het avontuur. De Ford Explorer is een nieuwe mijlpaal als het om uitmuntende SUV’s gaat. Met zijn verwachte consumentenprijs onder de € 45.000 euro, elegante uiterlijk en onovertroffen comfort is hij klaar voor de toekomst!

Highlights elektrische Ford Explorer

  • Eerste van twee Ford-EV’s op Volkswagens MEB-basis
  • Consumentenprijs onder de € 50.000,-
  • 15 centimeter groter dan de Kuga
  • Vergelijkbaar met de Volvo XC40, Kia e-Niro
  • Leverbaar in Q1 2024
  • Oplaadsnelheid van 10% naar 80% in 25 minuten
Ford Explorer 2024

Volledig nieuw

Ford heeft ervoor gekozen om zijn nieuwe elektrische EV wederom Explorer te noemen. Daarmee is het een naamgenoot van de Explorer PHEV die vanaf 2020 aan de Europese markt werd geleverd. Een opvolger is het daar in tegen zeker niet! Ford maakt duidelijk onderscheid tussen de Europese en de Amerikaanse variant. In de loop van tijd zal de Explorer Plug-in Hybride ook verdwijnen op de Europese markt en plaats maken voor het volledig elektrisch model.

Amerikaans design op het MEB-platform

De elektrische Ford Explorer is een van de twee modellen dat op het MEB-platform zal gaan landen. De auto is ontwikkeld voor Europa en zal naar alle waarschijnlijkheid ook enkel hier te verkrijgen zijn. Toch laat Ford zich van een andere kant zien en zal zich gaan kenmerken met het ‘’Amerikaanse’’ design. Dit is terug te zien aan onder andere de verticale licht units, bijzondere C-stijl en de opmerkelijke raamstijl achter de deuren.

Als we naar het design kijken zien een strak en opgeruimd ogend design. De neus ziet er wat vierkant uit in combinatie met een hoge daklijn. De Ford Explorer zal het tweede elektrische model van het bekende merk worden, maar wel het eerste model dat ook daadwerkelijk de Ford logo’s draagt. De Ford Mustang Mach-e kenmerkt zich namelijk met de Mustang logo’s op de voor en achterzijde.

Elektrische Ford Explorer

Compacte elektrische SUV

Exacte afmetingen van het nieuwe model weten we tot op heden nog niet, wel gaan de geruchten dat de elektrische Ford Explorer 15 centimeter groter zal worden dan de bestaande Ford Kuga. Daarmee zal hij dan wel weer een stukje kleiner worden dan de Volkswagen ID.4, KIA EV6 of de Ford Mustang Mach-e. De kofferruimte zal een stukje kleiner zijn dan andere modellen waar de Explorer het MEB-platform mee deelt. De kofferruimte bedraagt 470 liter en 17 liter tussen de bestuurder en passagiersstoel. Op de achterbank biedt de Explorer dankzij zijn lange wielbasis en vrij hoge dak wel veel ruimte.

Snelladen in slechts 25 minuten

De Ford Explorer biedt de mogelijkheid om snel op te laden, van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit in slechts 25 minuten. Vanaf volgend jaar hebben de bestuurders van de Ford Explorer toegang tot maar liefst 450.000 laadpunten in heel Europa!

Futuristisch scherm

Voorin zien we een ruim en uitgesproken interieur met sierlijke sfeerverlichtings elementen, een brede middenconsole en een groot 15-inch touchscreen wat iets weg heeft van het bekende scherm in de Tesla Model S & Model X. Fysieke draaiknoppen zullen niet meer te vinden zijn rondom dit scherm maar zullen verwerkt zijn in het touchscreen.

Het bijzondere aan dit scherm is dat het scherm verschuifbaar is. Dit zagen we nog niet eerder in een elektrische model. Het kan handmatig schuine, lagere positie naar een rechtopstaande, hoge plek worden geduwd. Hiermee dekt Ford de discussie van de ideale positie van het touchscreen volledig in! Afhankelijk van de positie van het touchscreen creëer je extra ruimte om spullen om te bergen. Aan opbergvakken zul je ongetwijfeld meer dan genoeg hebben.

Interieur Ford Explorer

Aanzienlijk krachtig vermogen

In de basis heeft het elektrische model uiteraard achterwielaandrijving, dit zijn we terug bij alle elektrische modellen op het MEB-platform. De verschillen tussen de modellen zien we terug in het motorvermogen. Ford Explorer is er met één elektromotor van 170 of 286 pk, wie meer vermogen wil zal dus voor de vierwielaangedreven variant moeten gaan. Die levert een motorvermogen van 340 pk en is daarmee aanzienlijk sterker dan bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 GTX. Exacte cijfers over de WLTP zijn nog niet beschikbaar. Ford heeft wel al uitgesproken dat het model in het gunstige geval 500 kilometer ver kan komen op een volle acculading.

Het zal niet lang meer duren voordat Ford meer bekend zal maken over de specificaties van de volledig elektrische Explorer.

Ervaar de Ford Explorer

De nieuwe Ford Explorer zal in Q1 van 2024 op de markt verschijnen, we zullen dus nog even geduld moeten hebben.  Je kunt de Ford Explorer wel al ervaren op de website van Ford in hun uitgebreide digitale omgeving. Neem deel aan de virtuele proefrit en laat je overtuigen!

De elektrische Ford Explorer leasen bij Fleximo!

Uiteraard zal de Ford Explorer ook in ons leaseaanbod gaan verschijnen wanneer de definitieve prijzen beschikbaar zijn. Later dit jaar zal hij naar verwachting te bestellen zijn bij Fleximo! Onze medewerkers voorzien u graag van een geheel vrijblijvende offerte of een vrijblijvend advies gesprek. Bekijk hier ons overzicht van elektrische modellen!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken