Op onderstaande foto’s zien we de nieuwe elektrische MINI Cooper zonder enkele vorm van camouflage door in het centrum van Los Angeles rijden! Aan de buitenkant zien we de herkenbare kenmerken terug van MINI, maar de grote veranderingen zitten onderhuids.

MINI is druk bezig met het uitbreiden van het aanbod. De komende tijd zullen er diverse modellen worden gepresenteerd en die krijgen allemaal een elektrische aandrijflijn! Dit jaar nog komt er een nieuwe generatie MINI Countryman met reguliere benzinemotoren,  plug-in hybride aandrijflijnen én als EV. In 2025 staat MINI Aceman op de op de planning, een compacte SUV onder de Countryman die zelfs alleen elektrische aandrijflijnen krijgt. Naast de eerder genoemde modellen komt MINI ook nog met een opvolger voor de huidige drie- en vijfdeurs hatchbacks: de MINI Cooper!

 

Nieuwe modelnaam: MINI Cooper!

Veel mensen zullen er even aan moeten wennen maar binnenkort is de Cooper een nieuwe modelnaam van het merk MINI. De huidige drie- en vijfdeurs hatchbacks worden namelijk opgevolgd door een modellenreeks die Cooper heet. Naar verwachting gaat de elektrische variant MINI Cooper SE of E heten. Op het achterste van de blauwe hatchback staat immers alleen Cooper S geschreven, maar het ontbreken van uitlaateindstukken wijst er zeer waarschijnlijk op dat dit de elektrische variant is.

 

Compleet vernieuwd model

Als we een blik werpen op het nieuwe model van MINI zien we een herkenbare MINI-silhouet. De koplampen zullen de meeste meteen herkennen, de bekende ovale vorm met erin onder meer twee horizontale ledstrepen. Ook kun je het model herkennen aan de vormgeving van de raampartij, de achter glas verborgen B-stijlen. De huidige hatchbacks van MINI kenmerken zich juist met hun zwarte kunststof wielkastranden en ronde zijspiegels, deze zien we op het nieuwe model niet terug wat opvallend te noemen is. De voorkant is naar onze mening wat braver dan het vorige model.

Aan de achterzijde zijn grotere veranderingen zichtbaar. De achterlichten zijn een stuk kleiner en driehoekig gevormd. De achterlichten worden met elkaar verbonden door een zwarte balk waar de modelnaam volledig op uitgeschreven staat.

 

Onderhuids vinden we de grootste veranderingen

De nieuwe elektrische MINI Cooper krijgt onderhuids een flink upgrade ten opzichte van het vorige model. Het accupakket wordt vergroot naar 40 kWh, voorheen was dit 32,6 kWh waar slechts 28,9 kWh bruikbaar van was. Met de nieuwe accu ga je dus ook een stuk verder komen. De elektrische Mini Cooper zou een actieradius van minimaal 385 kilometer krijgen. Dat betekent dat hij aanzienlijk verder komt dan de huidige Mini Cooper SE die 234 kilometer. Naar verwachting heeft nieuwe MINI Cooper 184 pk en komt er een variant van 218 pk. Ook werd er al gesproken over een John Cooper Work variant, als die er ook daadwerkelijk gaat komen is nog de vraag.

 

Productie in China en Oxford

De nieuwe MINI produceert de elektrische Cooper straks in China. De varianten met een verbrandingsmotor zullen geproduceerd worden in Oxford. De vijfdeurs hatchback zal niet in elektrische variant komen. Daarvoor gaat MINI de elektrische Coutnryman en de Paceman voor in zetten.

 

De nieuwe MINI Cooper leasen bij Fleximo?

Op dit moment is er nog geen prijs bekend van de nieuwe MINI Cooper. Het huidige model de MINI Electric is wel al te leasen bij Fleximo! Vraag een vrijblijvende offerte aan of vraag onze leaseadviseurs om een passend advies uit te brengen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken