Skoda heeft bekend gemaakt dat het in 2025 met een compacte stads-SUV gaat komen in het B-segment. Na het succes van de Skoda Enyaq komt dit jaar nog de Skoda Elroq en in 2025 zal de Skoda Epiq van de band afrollen.

Met de elektrische Skoda Epiq wil Skoda elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen. De nieuwe Epiq zal een vanaf prijs krijgen van ongeveer € 25.000,-.

Highlights van de nieuwe Skoda Epiq

  • Vanaf prijs rond de € 25.000,-
  • 400 kilometer actieradius
  • Lengte van 4,10 meter
  • 490 liter bagageruimte
  • Authentiek Modern Solid Design
  • Mobiele digitale sleutel

En nog veel meer!

Skoda Epiq 2025

De Skoda Epiq is een echte stadsauto

De Skoda Epiq is een echte stadsauto en ook de kleinste toevoeging aan het elektrische aanbod van Skoda met een lengte van 4,10 meter. Ondanks de compacte afmetingen van de EV uit het B-segment belooft Skoda dat het model plaats biedt aan vijf volwassen en ook nog een ruime bagageruimte ter beschikking heeft van 490 liter! Concurrenten uit het B-segment beschikken over een bagageruimte rond de 320 liter.

MEB-entry Platform

De Skoda Epiq komt op het MEB-entry Platform te staan. Op dit platform zullen enkel en alleen volledig elektrische modellen komen te staan. Details over de specificaties maakt houdt Skoda nog even voor zichzelf. Wel belooft het merk een actieradius van ruim 400 kilometer! Het platform zal gedeeld gaan worden met onder andere de compacte Volkswagen ID.2.

Dit allemaal voor een vanaf prijs rond de € 25.000,- lijkt te mooi om waar te zijn, maar Skoda zegt het echt waar te gaan maken. De vanaf prijs geldt natuurlijk wel voor het basismodel.

Achterzijde Skoda Epiq

Het design van het studiemodel

De foto’s die Skoda heeft vrijgegeven is nog van het studiemodel en nog niet van het productiemodel. Vaak is het studiemodel wel een realistische indicatie hoe het productiemodel er uit komt te zien.

De Skoda Epiq is heeft een strak en modern design gekregen en wat meteen opvalt zijn de T-vormige lichtunits aan de voor- en achterzijde. Tussen de lichtunits aan de voorzijde zien we een zwarte balk die zal dienen voor een dichtfront. Onder het dichte front zien we een aantal verticale spijlen die waarschijnlijk voor het koelen van de accu zullen dienen.

Minimalistisch interieur

Kijken we naar het interieur dan zien we een rustig en overzichtelijk interieur met niet te veel poespas. Op het stuurwiel zijn een aantal fysieke knoppen aanwezig om het kleine display achter het stuur te bedienen.

Interieur Skoda Epiq

Het centrale infotainmentsysteem springt er uit in het interieur. Een groot centraal overzichtelijk scherm waar we verder nog geen informatie over hebben. Onder het infotainmentsysteem zien we wel een aantal fysieke knoppen op een rij. Naar onze mening erg handig om snelle acties uit te voeren. Kijken we nog iets meer naar beneden zien we natuurlijk dat je de telefoon draadloos kan opladen. Iets wat zo goed als in elke nieuwe auto tegenwoordig ziet.

Epiq 2025 interieur details

Officiële onthulling in 2025

Het design en interieur is in grote lijnen duidelijk. Wel zijn er nog wat vragen over het bedieningsgemak in het interieur. Bij de officiele onthulling in 2025 zal Skoda hier allemaal antwoord op geven.

Tot de tijd zal ons geduld op de proef worden gesteld. We weten niet veel maar wat we weten klinkt veelbelovend!

De Skoda Epiq leasen bij Fleximo

Het is nog even wachten tot de Skoda Epiq te leasen is helaas. Vlak na de officiële onthulling zullen we bij Fleximo de nieuwe Skoda Epiq aanbieden in de lease.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken